Telefoonnummer 0521-520300   Mobielnummer 0625464102

Arrangementen

Snorarrangementen zijn tochten op onze Snorfietsen met "iets extra's". Op deze pagina's van vindt u de meest populaire dag- of dagdeelarrangementen. Regelmatig voegen wij nieuwe bestemmingen aan de arrangementenpagina's toe. Daarnaast bestaan de arrangementen ook vaak uit "maatwerk" geheel toegesneden op de wensen van de gast.

Snorren en Fluistervaren

Na uitleg over de elektrische Snorfiets, vertrekt u met routekaart en routebeschrijving.

De tocht gaat door fraai landelijk natuurgebied eerst naar het rustieke plaatsje Dwarsgracht. Dit plaatsje is nog niet ontdekt door het "massatoerisme". Restaurant de Otterskooi met een gezellig terras aan de dorpsgracht is een ideale locatie voor een "pitstop" halverwege de snortocht.

Vanaf Dwarsgracht gaat de tocht verder naar het nostalgische Giethoorn-Noord. Hier gaat u bij "de Landije" een uurtje "fluistervaren" met een elektrisch bootje (voor vertrek krijgt u uitleg over de bediening van de elektrische motor en ontvangt u een vaarroutekaart).

Na de vaartocht vertrekt u vanaf de bootverhuur en rijdt u door het prachtige Giethoorn-Noord terug naar het NS Station in Steenwijk.

Kinderen kunnen ook deelnemen; neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Snorren en Fluistervaren}
 Minimaal
2
 Vertrektijd
variabel
 Prijs p.p.
€ 32,50
Snorren naar de Weerribben

Na instructie over de elektrische Snorfiets, vertrekt u met routekaart en routebeschrijving.

Een afwisselende natuurrijke route leidt u naar Kalenberg, het hart van Nationaal park "de Weerribben".

Hier aangekomen bij "de Vrijstate" van Martha en Pieter Jongschaap wordt eerst de Weerribbenlunch geserveerd: huisgemaakte groentesoep, broodjes, fruit en koffie, thee of melk

Daarna gaat u zelf Nationaal park "de Weerribben" met de elektrische Fluisterboot ontdekken.

Wij hebben de mooiste route uitgekozen voor de terugtocht naar het NS station in Steenwijk.

Kinderen kunnen ook deelnemen; neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Snorren naar de Weerribben}
 Minimaal
6
 Vertrektijd
ca. 10.30 uur
 Prijs p.p.
€ 44,50
Snorren naar de Hunebedden

Een fraaie bosrijke route leidt u via de Havelterberg naar Havelte. U komt in Havelte eerst langs "Vlinderparadijs Papilliorama" en ziet links ook de nieuwe grote schaapskooi. Vervolgens rijdt u over een prachtig bos- en heidepad langs de oude schaapskooi naar de historische hunebedden.

Nabij de hunebedden vindt u Theehuis ‘t Hunebed, waar u “even op adem kunt komen met een hapje of een drankje”.

Daarna gaat de tocht via een prachtige route terug naar Steenwijk. U kunt er ook voor kiezen om dit arrangement uit te breiden met een bezoek aan het meest exotische dierenpark van Overijssel: Taman-Indonesia in Kallenkote, waar de natuur en cultuur van Indonesië centraal staan. (eventueel inclusief een Indische maaltijd).

Extra mogelijkheid: incl. luxe Indische maaltijd en een drankje (min. 20 personen, prijs op aanvraag)

Snorren naar de Hunebedden}
 Minimaal
2
 Vertrektijd
ca. 10.30 uur
 Prijs p.p.
€ 27,50
 Meerprijs p.p. *
€ 7,50
* Inclusief bezoek Taman-Indonesia
Verwenarrangement Blokzijl

Blokzijl is het doel van deze bijzondere en smaakvolle route.

Na vertrek vanaf het NS station in Steenwijk, gaat uw route via een fraai natuurlijk landschap naar Dwarsgracht.

Hier wordt u bij restaurant "de Otterskooi" verwacht voor 2 kopjes koffie met appelgebak.

Vanaf Dwarsgracht "snort" u naar het pittoreske plaatsje Jonen. Hier wordt u over de Walengracht gezet met "het pontje van Jonen" (€ 1,10 p.p. zelf betalen).

De tocht gaat nu verder naar Blokzijl. Dit knusse Zuiderzeestadje met tal van gezellige restaurantjes en terrassen zal u bekoren. Een moment van rust, turend over "de Kolk" (de haven) van Blokzijl brengt u terug in de sfeer van vroeger tijden toen er een constant gevecht geleverd werd met de achter de dijk gelegen Zuiderzee. Bij het fraai aan de drukke sluis gelegen restaurant "Sluiszicht" staat de Snorfietslunch voor u klaar.

Vanaf Blokzijl "snort" u verder naar "Muggenbeet" en daarna over een rustiek fietspad, o.a. langs het Giethoornse Meer en de Otterskooi naar Giethoorn-Noord.

Het laatste deel van de route voert u door het fraaie authentieke Giethoorn-Noord terug naar het NS station in Steenwijk. Maar eerst sluit u het verwenarrangement af bij hotel-restaurant "de Dames van de Jonge" in Giethoorn-Noord met 2 drankjes en 2 hapjes.

Prijs is exclusief overzet Pontje van Jonen

Verwenarrangement Blokzijl}
 Minimaal
4
 Maximaal
30
 Vertrektijd
ca. 10.30 uur
 Prijs p.p.
€ 47,50
Snorren naar Vledder

Vledder en omgeving bieden veel natuurschoon maar ook veel gezelligheid.

Via een bosrijke natuurroute over o.a. Woldberg en Eese, arriveert u in het bijzondere plaatsje Vledder. Aan de brink zijn de unieke museums: Hedendaagse Grafiek en Glaskunst en het unieke museum: Valse kunst gevestigd (in één gebouw).

Alleen al een rondleiding door de museums is een belevenis op zich !

Verder biedt Vledder u veel leuke winkeltjes, gezellige eethuisjes en restaurants. Via een andere route "snort" u terug naar Steenwijk.

Snorren naar Vledder}
 Vertrektijd
variabel
 Prijs p.p.
€ 27,50
Snorren, Smullen en Fluisterspeuren

Wij ontvangen u om ca. 11.00 uur in de hal van het NS station voor dit bijzondere FLUISTERSPEURARRANGEMENT.

Na uitleg over de Snorfietsen, vertrekt u met routekaart en routebeschrijving eerst richting Dwarsgracht. U arriveert daar na ca. 1 uur. Indien u dat wilt kunt u hier een "stop" maken bij restaurant "de Otterskooi". Vanaf Dwarsgracht gaat de tocht verder naar Giethoorn-Noord. Bij "de Landije" wordt u verwacht voor een leuke Fluisterspeurtocht met elektrische bootjes. Voordat u gaat Fluisterspeuren wordt er eerst een drankje naar keuze geserveerd (u kunt er ook voor kiezen om het drankje na terugkomst van de Fluisterspeurtocht te gebruiken).

Wanneer u "aan boord" gaat vindt u in de bootjes een Lunchpakket of een Picknickmand (met een uitgebreide lunch) voor onderweg:

A. Lunchpakket

 • Twee Flaguettes (beenham & Boerenkaas)
 • Krentenbol met roomboter
 • Fruit
 • Flesje vruchtensap

B. Picknickmand

 • Flaguette met zalm
 • Meergranen broodje met Brie
 • Krentenbol met roomboter
 • Salade van rucola, tomaat, olijf en feta
 • Olijven en nootjes
 • Gemengd vers fruit
 • Koffie, thee en vruchtensap

Aan het einde van de tocht maakt de "botenbaas" de winnaar bekend en overhandigt aan het team dat gewonnen heeft een passend prijsje. Om ca. 16.30 uur vertrekt met de Snorfiets via het fraaie authentieke Giethoorn-Noord terug naar met NS station in Steenwijk.

Snorren, Smullen en Fluisterspeuren}
 Minimaal
4
 Prijs p.p.
€ 47,00
 Meerprijs p.p. *
€ 6,00
* Meerprijs is voor lunch B
Snorren met 't Zwaantje

Ca. 10.30 uur vertrek vanaf Steenwijk (verhuurlocatie: hal NS station).

Na uitleg over de elektrische snorfiets vertrekt u met routekaart en routebeschrijving richting Dwarsgracht. Van hier gaat de tocht verder naar Giethoorn-Centrum.Om ca. 12.00 uur wordt u hier verwacht bij restaurant 't Zwaantje. Afhankelijk van de situatie van die dag, vindt de lunch hier plaats of bij restaurant de Babbelaar (iets verderop gelegen). De keuze van de lunch kunt u vooraf zelf doorgeven:

 • Uitgebreide koffietafel, inclusief een kop soep en een kroket.
 • of
 • Pannenkoek De Babbelaar (bijzonder goed gevulde pannenkoek), inclusief een drankje en een coupe ijs na.

Na het eten 2 uur zelf varen met een fluisterbootje of vaar mee in de rondvaartboot (een tocht van 1 uur), de keuze voor een fluisterbootje of rondvaart kunt u vooraf zelf doorgeven.

Aansluitend vrije tijd (centrum dorp en bezienswaardigheden op slechts 100 meter). Om ca. 16.30 uur stapt u weer op de snorfiets en gaat via de route Giethoorn Noord terug naar Steenwijk.

Ook kinderen kunnen deelnemen; wij beschikken over: 1 babyzitje, 4 kinderzitjes, 2 aanhangfietsjes en 4 kleine elektrische fietsjes (zie pagina: wie-wat-hoe: familie-uitjes). Arrangementsprijs voor kinderen op aanvraag.

Snorren met 't Zwaantje}
 Vertrektijd
variabel
 Prijs p.p.
€ 47,50
Snorren "ALL-IN"

Snorren, varen en een 3-gangen keuze menu (incl. 2 consumpties) of van het buffet: onbeperkt eten en drinken bij restaurant "de Opschepper" is een echt all-in arrangement.

Na aankomst op het NS station krijgt u eerst uitleg over de Snorfiets. Aansluitend vertrekt u met routekaart en routebeschrijving via een fraaie route eerst naar Dwarsgracht; hier arriveert u na ca. 1 uur. Een leuke gelegenheid om even een stop te maken. Dan gaat de tocht verder naar Giethoorn-Noord. Hier gaat u bij bootverhuur "de Landije" een uurtje varen met een elektrische Fluisterboot door het prachtige Giethoorn-Noord.

Na de boottocht "snort" u door het authentieke Giethoorn-Noord terug naar het NS station in Steenwijk. Hier levert u de snorfietsen in en wandelt dan in 5-10 minuten naar Barbeque Restaurant de Opschepper voor een heerlijk 3-gangen keuze menu (incl. 2 consumpties) of een onbeperkt eten en drinken arrangement van maximaal 3 uur.  

Dinsdag t/m donderdag: een 3-gangen keuze menu incl. 2 consumpties (€ 53,95). Vrijdag t/m zondag Buffet Restaurant: onbeperkt eten en drinken (€ 59,95).

Snorren
 Minimaal
4
 Vertrektijd
variabel (tussen 11.00 en 13.30 uur aanbevolen).
 Prijs p.p.
€ 53,95
 Meerprijs p.p. *
€ 6,00
* Vrijdag t/ zondag
3-Gangen Snorroute

Onze 3-Gangen Snorroute is een echte "topper".

Na uitleg over de Snorfietsen vertrekt u met routebeschrijving en routekaart eerst naar het fraaie plaatsje Dwarsgracht.

Bij restaurant "de Otterskooi" wordt u verwacht voor het Voorgerecht.

Na het voorgerecht gaat de tocht verder naar Giethoorn-Noord. Hier aangekomen wordt bij Hotel Restaurant "de Dames van de Jonge" een heerlijk Hoofdgerecht geserveerd.

Tenslotte "snort" u terug naar het NS station in Steenwijk, levert hier de snorfietsen in en wandelt dan in 5-10 minuten naar "de Heren van de Rechter " voor het Nagerecht.

Prijs is exclusief de consumpties bij de diverse restaurants, deze dienen ter plekke afgerekend te worden.

3-Gangen Snorroute}
 Minimaal
6
 Vertrektijd
ca. 16.00 uur (advies)
 Prijs p.p.
€ 54,50
Snorren en High Tea

In samenwerking met Restaurant "de Rietstulp" organiseert Snorren in de Kop een heerlijk High Tea arrangement inclusief een rondvaart door Giethoorn.

Na uitleg over de Snorfietsen vertrekt u met routekaart en routebeschrijving eerst richting Dwarsgracht.

Hier komt u langs restaurant "de Otterskooi". Dit restaurant met een fraai terras aan het water is een prima gelegenheid om halverwege de tocht even een "stop" in te lassen.

Vanaf Dwarsgracht gaat de tocht verder naar Giethoorn-Zuid. Bij restaurant "de Rietstulp" ligt de rondvaartboot klaar voor een tocht door Giethoorn van een uur.

Na de rondvaart wordt u bij "de Rietstulp" verwacht voor een zeer uitgebreide High Tea:

 • Diverse Engelse melanges
 • Muffins en scoones
 • Cake, quiche en chocoladetaart
 • Tartelettes en toast met cheddar
 • Ambachtelijk brood, clotted cream
 • Diverse marmalades en roomboter

Om ca. 16.00 uur is het tijd voor de terugtocht. U "snort" vanaf Giethoorn-Zuid door het authentieke Giethoorn-Noord terug naar het NS-Station in Steenwijk.

Snorren en High Tea}
 Minimaal
4
 Vertrektijd
ca. 10.30 uur
 Prijs p.p.
€ 54,50
PUUR GENIETEN

Voor één vaste prijs hebt u de keuze uit een van onze routes (zoals u elders op onze website kunt vinden), gecombineerd met een heerlijk "PUUR" 3-gangen keuze menu bij Woody's House.

Geadviseerde aankomsttijd op het NS station 13.30 - 14.00 uur.

Na uitleg over de Snorfietsen vertrekt u met routekaart en beschrijving naar eigen keuze. U kunt zelf invulling geven aan "iets leuks" onderweg (wij kunnen u hiervoor ook een voorstel doen).

Na de Snortocht arriveert u weer bij het NS station. Hier levert u de Snorfietsen in en wandelt dan in 5-10 minuten naar Woody's House.

Arrangementsprijs tot 10 pers. € 57,00

PUUR GENIETEN}
 Minimaal
4
 Vertrektijd
variabel
 Prijs p.p.
€ 54,00
 Meerprijs p.p. *
€ 8,50
* Meerprijs is incl. alle drankjes
Snorfiets Foto Safari

Een leuk teamarrangement: samen puzzelen, uitbeelden en fotograferen.
Na aankomst vormt u teams (4-6 pers.). Aansluitend krijgt u uitleg over de Foto Safari. Daarna vertrekken de teams na elkaar met routekaart, routebeschrijving en de Foto Safari attributen.


Op een mooie route rond en door Giethoorn, geeft de routekaart onderweg 5 markante punten aan, waar een stop gemaakt wordt. Hier dient u de rebus uit het rebusboekje op te lossen. De uitkomst is een spreekwoord of een gezegde. De oplossing gaat u met de groep zo grappig of origineel uitbeelden, waarbij u gebruik kunt maken van objecten ter plekke. Een van de teamleden maakt hier een foto van.

Na de 5 opdrachten gaat u een uurtje fluistervaren bij "de Landije" in Giethoorn-Noord. Wij hebben inmiddels de rebusboekjes ingenomen.

Wanneer u terugkeert op het NS station zijn de boekjes voorzien van de foto’s en kunt u de winnaar aanwijzen !

 

 

Snorfiets Foto Safari}
 Minimaal
8
 Maximaal
36
 Vertrektijd
variabel
 Prijs p.p.
€ 38,50